Денес особено задоволство ни беше што во Адут ГВН имавме посета од страна на Проф. Д-р Радмил Поленаковиќ и М-р. Бојан Јовановски, придружувани од координаторот на проектот Димитар Тасевски

Овој чекор е малку поголем, “Зголемување на капацитетите за конкурентност и иновации“ и се надеваме дека ќе ја оправдаме укажаната доверба од Македонската академија на Наука и Уметност.

Јавно ви се заблагодаруваме и особено ни значи што после 24 години напорна работа, најголемите Македонски умови го препознаа нашиот напор за иновативност и различност од останатите.