Сеидба на органски УРОВ на посевите на Адут ГВН

Го продолжуваме патот кон зачувување и обновување на традицијата.

Сочувување и размножување на стари автохтони сорти на билки кои се храна и лек.

Денес го насадивме лекот кој лечи скоро се: Органски Уров

Повеќе..

Посета на АДУТ ГВН од страна на неговата екселенција Амбасадорот на Соединетите Американски Држави Џес Бејли

Денес Амбасадорот на САД во Република Македонија го посети погонот за производство на АДУТ ГВН и имаше прилика да се запознае со новите производи кои се подготвуваат и пакуваат во нашиот производствен капацитет.

Повеќе..

АВТОХТОНИТЕ СОРТИ – ШАНСА ЗА НОВ БИЗНИС, НОВО ГОСТУВАЊЕ ВО ПРОФИТ НА НАША ТВ

Повеќе..

АГРОБИЗНИС СО ЧИЛИ: Oваа квалитетна пиперка успева на македонските полиња

Драган Цветковиќ од кумановското село Тромеѓа со години се занимава со производство на чили, агробизнис кој не е широко распространет во земјава.

Тој уште од почеток на 2000 година се занимава со зачинарство, а идејата за производство на чили дошла откако се направени истражувања што може да успее на нашата почва. Чилито и другите билки се произведуваат без да бидат прскани.

Повеќе..
mk_MK