Неговите својства го прават материјал со разноврсна примена и вистинска конкуренција за челик. Особено во тесна, корозивна и електромагнетна средина, овој материјал очигледно е супериорен во однос на челикот.
ПРЕДНОСТИ:
Има висока цврстина на истегнување
Отпорен на корозија-влага
Отпорен е на хемикалии
Композитното засилување е немагнетски производ
Тој е електрично и термички непроводен
Може лесно да се прилагоди и обработи
Композитното засилување е одржливо и заштедува ресурси
Има ниска и стабилна цена
Овој производ открива комплетно нови можности – и од технолошки и од дизајн и економски перспективи.
Понудата вклучува засилување на шипката во различни формати, прстени на дистанца, растојанија на арматурата и додатоци, како што се лежишта за посебни барања и кабелски врски.
Достапни се шипки за зајакнување од стаклопластика:
во различни должини
на различни начини
во разни форми
лабава, како прачки
рана како калем
mk_MK