09
Јун
-
Prep
15m
-
Cook
20m
-
Ready In
35m
-
12 servings
Ingredients
- Свински шницли- 6
- Буковец- 2 супени лажички
- Маслиново масло- 2 супени лажици
- Црвен кромид- 1 главица
- Патлиџан (расечен долгнавесто)- 1
- Тиквички (расечени долгнавесто)- 3
- Црвени јаболка- 2
- Домати- 4
Directions
Чекор 1
Загрејте ја рерната на 200 °C. Зачинете ги двете страни на свинските шницли со буковец. Загрејте го маслото на средна температура во тава. Пржете го месото 2 минути додека не зацрвени. Префрлете го во сад.
Чекор 2
Ставете ги кромидот, патлиџанот и тиквичките во тава за пржење со маслиново масло и додајте сол и црн бибер. Пржете го зеленчукот 15 минути додека не омекне.
Чекор 3
Наредете ги месото, јаболките и доматите во тавата со останатиот зеленчук. Печете ги околу 20 минути
Footnotes
-
Cook's Note:
-
Editor's Note: