СЕЛЕКЦИЈА НА АФТОХТОНИ ВИДОВИ НА ШАРЕН ГРАВ

Особена чест и задоволство ни е што денес ги имавме на гости едни од главните носители на Институтот за генетика.

Професорката Соња Ивановска и Про-деканот Мирјана Јанкуловска извршија селекција на најголемата приватна збирка на стари сорти обоен грав.

Повеќе..

Амбасадорот на САД и Амбасадорката на Швајцарија во Р.Македонија го посетија штандот на Адут ГВН

На официјалното затварање на проектот за микро и мали претпријатија на УСАИД во кофинансирање со Владата на Швајцарија, амбасадорот на САД во Република Македонија, господин Џес Бејли  и Амбасадорката на Швајцарија Сибил Сутер заедно со претставници на УСАИД го посетија штандот на АДУТ ГВН при што можеше од блиску да се запознае со традиционалните македонски зачини кои ги подготвува и пакува АДУТ ГВН.

Повеќе..

Предавање за развој на компетитивност и иновативност

Дел од атмосферата на предавањето организирано од Академијата на Науките и Уметностите на Р.Македонија, на кој Адут ГВН зеде свое активно учество.

Проект за развој на компетитивност и иновативност.

Општина Ќустендил, Р.Бугарија

Повеќе..

Посета на Адут ГВН од претставници на проектот “Развој на капацитетите за компетитивност и иновативност“

Денес особено задоволство ни беше што во Адут ГВН имавме посета од страна на Проф. Д-р Радмил Поленаковиќ и М-р. Бојан Јовановски, придружувани од координаторот на проектот Димитар Тасевски

Повеќе..
mk_MK